Otkrovenje Šiva-Šakti tajni Kajlaša i Maču Pikču

Uvod

Prošlog meseca, tokom našeg skorašnjeg hodočašća na Maču Pikču sa Mohanđijem u aprilu 2019, duboka istina iznutra mi se obznanila, ostala sam bez daha zbog njene veličine, dubine i lepote. Ovaj blog sam posvetila tom otkrovenju, slaveći naše zajedničko čovečanstvo, naše zajedničko božanstvo u čovečanstu i svetu vezu sa Majkom Prirodom.

ustrasana-at-sun-gate
Joga za otvaranje srca – fotografisao je naš vodič Malku neposredno posle otkrovenja  na Sunčanoj Kapiji, 15. aprila 2019.

Zahvaljujući ovoj predivnoj duhovnoj platformi koja je stvorena kroz Mohanđija, blagoslovena sam da tokom ove godine posetim četiri predivna mesta moći na Zemlji: Mači Pikču, sveto crveno kamenje i vortekse u Sedoni, Bosanske piramide i krunu Majke Zemlje – moćni Kajlaš na Tibetu. Na pola sam tog puta sada dok pišem ovaj blog. Moja namera je da podelim najvažnije uvide i blagoslove sa ovih lokacija, pozivajući vas da iskoristite njihove dobrobiti dok mi se pridružujete na ovim putovanjima u duhu, ili ako je moguće uživo.

Za sve vas koji me ne poznajete – nakon mnogo godina iskrenog duhovnog traganja, upoznala sam Mohanđija 2007. godine. Potraga je tada sazrela u duboku i bogatu iskustvenu duhovnost – u liniji sa principom drevne Sanatana Darme i duhovnog nasleđa Data i Nat mudraca koji su nam dali istinsko znanje o jogi. Mohanđi je naš put imenovao rečima koje su izvan svih ograničenja: ,,Put bez Puta.” Na tom putu ne postoji razdaljina između puta i odredišta. Šta više, ne postoje stroga pravila ili predodređeni dogmatski pogledi koji se primenjuju na ovom putu, osim nenasilja.  Međutim, ni nenasilje se ne nameće. Dešava se iznutra kako osoba hoda putem od grubog ka suptilnom, od neznanja ka blaženstvu. Na ovom putu, Božansko ne obitava samo na nebu, što se nalazi tamo negde gore, daleko od nas. Svi odgovori se nalaze unutra, kako se Božanstvo nalazi u sebi, obavijeno zatvorom umnih koncepata, strahova, predrasuda, očekivanja, želja i razočaranja. Jednom kada istinski prepoznamo da je sve što tražimo unutra i da je naš spoljašnji svet odraz našeg unutrašnjeg, počinjemo preuzimati odgovornost za oba, spoljašnji i unutrašnji, kreirajući novu stvarnost kroz svesni život ukorenjen u bezuslovnoj ljubavi, čistoti, veri i predaji.

ritual-at-the-lake

Na ovom putu bez puta, imamo duboko poštovanje prema božanskoj ženskoj energiji. Sva bića Majke Zemlje i Prirode kao živa, vibrirajuća manifestacija Božanske Ljubavi, obuhvaćena su proširenim srcem. Stoga ja snažno rezonujem sa učenjima svih autohtonih naroda, koje je zapadnjačka civilizacija besramno ugušila, i nametnula kao superiorna. Vekovi ove ironije sada se bliže kraju. Došlo je vreme da odamo počast i da oživimo naše svete tradicije, da prepoznamo ljubav i jedinstvo u njihovoj suštini, i da jednostavno povežemo tačke između svih svetih tradicija i učenja koje nas vode do istog vrha planine. Došlo je vreme da sveta ženska energija zasija u punom sjaju, kako bi Šakti čovečanstva zauzela svoje mesto u zagrljaju Šive. To je moja strast, koja je nastala kao ptica feniks iz pepela groznih ratova u bivšoj Jugoslaviji, hrabro uzvikujući moj razlog postojanja – služiti i slaviti istinsko jedinstvo.

m-and-devi-a-gentle-moment

Sličnost između Kajlaša i Maču Pikču

Fokus ovog bloga će biti na svetoj vezi i jedinstvenoj sličnosti između dve od četiri gore pomenute lokacije: Kajlaš (prebivalište Šive) i Maču Pikču (prebivalište Šakti – na planetarnom nivou). Velika mi je čast da sa vama podelim ovaj duboki uvid.

Želela bih da počnem sa jednom važnom sličnošću između Kajlaša i Maču Pikčua koju sam shvatila – jedinstvena kombinacija veličanstvene lepote Majke Prirode koja se prikazuje kroz zadivljujuće planine i doline i određene modifikacije / dopune koje su samo duhovno visoko razvijena bića mogla napraviti kako bi podesili svoj oblik na način koji će ovim lokacijama pružiti istinski duboki smisao i svrhu. Tako su ova mesta postala prava mesta moći, sa neverovatnim energetskim efektom koji je potpuno transformativan, i koji podržava unutrašnju alhemiju i poravnanje koje podstiče aktivaciju Kundalini i kao posledicu toga duhovno buđenje.

the-old-bird

Budući da je Maču Pikču mesto moći Šakti, ovaj proces je veoma blag – dovoljno je biti tamo sa dubokim poštovanjem, meditirajte, razmatrajte i uživajte u lepoti i Majčinom zagrljaju, i blagoslovi su zagarantovani. Međutim, na Kajlašu je taj proces mnogo naporniji, drastičniji i intenzivniji. Kao kokice u pećnici, bolne unutrašnje impresije (samskare) počinju da iskaču kada se napreduje kroz jatru u visokoj vibraciji Kajlaša, podržane agonijom velike visinske bolesti (koja je zagarantovana 🙂 ) i izazovnim, dugim hodanjem. Oni koji pristupaju procesu kao ego fizičkom izazovu nikada neće uspeti. Samo kroz predaju, poniznost i zahvalnost mogu upotpuniti jatru. A osoba na početku i na kraju tog putovanja neće biti ista … (više o mom iskustvu Kajlaš jatre u 2014. možete pročitati ovde)

Trenutak otkrovenja

Ovaj poseban trenutak dogodio se na našem putu prema Sunčanoj Kapiji (ili Inti Punku, na 2745 m), mestu gde sam imala svoje nezaboravno iskustvo zlatne spirale na vrhu krunske čakre tokom našeg prvog hodočašća na Maču Pikču u aprilu 2018. (kako je opisano ovde). Jedva sam čekala da dođem opet i ovaj put, na moju veliku radost, većina grupe mi se pridružila. Mohanđi se povremeno zaustavljao na određenim mestima gde je osećao posebne energije.

Tokom jednog sata uspona na Sunčanu Kapiju 15. aprila 2019. bilo je divno slušati mnoge priče koje je naš divni vodič Malku delio. Njegova ljubav prema istinskoj istoriji svojih predaka Inka je veoma duboka i iskrena, deli je kroz nekoliko knjiga koje je napisao i njegove brojne ture. U jednom trenutku smo se zaustavili na lokaciji gde je pogled na celi kompleks Maču Pikču bio fantastičan. Dok  smo gledali oblik veličanstvenog Maču Pikčua i Vajna Pikču apusa (planina, ili preciznije, duh planine), Malku je podelio sa mnom neverovatne slike prikazane na prednjoj i zadnjoj korici njegove knjige “Kristalni grad Maču Pikču ”, pomažući mi da identifikujem one oblike na spektakularnim planinama ispred nas.

mp-and-mallku-face

Bilo je čarobno gledati tu nezamislivu lepotu stvaranja pred našim očima! Od prošlogodišnjeg istraživanja ovog veličanstvenog mesta moći, bila sam svesna nekih od zapanjujuće simbolike Maču Pikčua – poput oblika šćućurene pume na Vajni Pikču i Kondora s velikim krilima pored njega.

puma

Međutim, ovaj put, Malku mi je pomogao da shvatim da se ceo Maču Pikču može smatrati ogromnim anđeoskim profilom – mudrim Inka muškarcem koji leži na leđima, gledajući u nebo.

back-cover

I to je bio samo početak. Zatim je prebacio knjigu na prednje korice i pokazao na drugi profil, okrenut u suprotnom smeru. Očigledno je bio ženski andski profil, sa minđušama i dugom kosom. Muški profil sada nestaje u njenom telu sa okruglim trbuhom (koji može značiti trudnoću) i jasno vidljivim rukama u predivnom samoprenosu srca (najverovatnije poruka važnosti ljubavi). Bila sam oduševljena!

front-cover

Dok je Malku predstavio ova dva profila kao dve odvojene slike koje se vide iz različitih uglova, odmah sam ih videla kao jednu slavnu reprezentaciju Šiva-Šakti jedinstva, upravo pred našim očima! U stvari, reprezentacije muškog i ženskog profila dele istu bradu, dok je ono što se može reći da je ključna duhovna tačka Maču Pikčua – Hram Sunca (u obliku piramide zigurata), „desno oko“ ženskog aspekta.

U tom trenutku sam bukvalno izgubila dah zbog ogromnog sinhroniciteta koji se spustio na mene: ovo sam videla i ranije, za vreme našeg hodočašća na Kajlaš. Ova realizacija se dogodila i tokom našeg drugog hodočašća ovim najsvetijim centrom moći (tokom jatre Kajlaša sa Mohanđijem  2016. godine). Štaviše, u velikoj meri je podržana i slika iz moćne knjige „U potrazi za gradom bogova: u oblastima Šambale“, koju je napisao dr. Ernest Muldašev iz Rusije (knjigu sam čitala na srpskom, ne znam da li je dostupna na engleskom jeziku…)

muldashev_o

Bila sam u mogućnosti da naučim o najmoćnijem aspektu Kajlaša – „Malom Kajlašu“, koji je Šakti / ženski aspekt Kajlaša. Niko nikada ranije o tome nije govorio (bar ne koliko ja znam). Opet kažem, Šakti deo Kajlaša je manji od stvarnog / muškog Kajlaša, ali u sebi sadrži najveću moć.

south-face-of-kailash
Južno lice Kajlaša – Mali Kajlaš na levoj strani, prekriven snežnom belom kupolom (slika preuzeta sa interneta – Zemlje snega 2014)

U svojoj knjizi Dr. Muldašev opisuje sve o najmoćnijoj tajni „Malog Kajlaša“, moćnom Šantamani kamenu, koji može uticati / kontrolisati umove ljudi i ima direktan uticaj na našu Kundalini kako mu se približavamo. Zato je „Mali Kajlaš“ potpuno nepristupačan sa svih strana, božanski zaštićen.

muldashev-small-kailash

Važno je napomenuti da je u drevnoj Indiji Šakti uvek bila prikazana kao njegova voljena Parvati, nešto manja od njega, ponizna i predana, sa ogromnom snagom koja proizilazi iz njene čistoće, lepote i predanosti.

shiv6
Šiva i Parvati (slika preuzeta sa interneta – Priča o Šiva Parvati Kaljanam)

Bez Šakti, ne može se realizovati Šiva. Čak je i obećanje Božanskog u nama, iskonska kosmička energija Kundalini, prikazana kao ženska sila. Počevši od uspona iz trokutaste baze (Kula Kunda – trouglasto udubljenje sakralne kosti) u korenu kičme, Kundalini Šakti mora proći kroz sve blokade na putu, paleći svih sedam glavnih energetskih vrtloga / čakri duž centralnog meridijana, kako bi se pridružila Šivi na krunskoj čakri… Zato je Šiva simbolično prikazan kao zgodan, mišićav čovek koji sedi u krajnjoj tišini na vrhu, snegom obavijenom Kajlašu.

kundalini
Podizanje Kundalinija (slika preuzeta sa interneta)

Štaviše, u svojoj knjizi Dr. Muldašev je opisao kako su bića koja su visoko evoluirala stvorila ‘Grad bogova’ na Kajlašu (prema njegovim naučnim procenama, to se dogodilo još u vreme Lemurije, pre 850.000 godina…) dodali su  još jedan sloj zaštite – moćne laserske planine iz kojih bi, ako je potrebno, laserske zrake bile usmerene prema Malom Kajlašu kako bi se osiguralo da tamne sile u bilo kojem obliku ili formi nikada ne bi dostigle tu najsvetiju lokaciju i manipulisale ljudskim umovima.

laser-mountains-and-the-giant-mirror-of-time-in-the-middle
Laserske planine i Veliko ogledalo vremena u sredini – bila sam veoma ushićena kad sam prepoznala ove planine iz slika u knjizi dr. Muldaševa (fotografija nastala tokom jatre Kajlaš sa Mohanđijem 2016)
lasers
Slika dr Muldaševa – laser džinovske stene usmeren ka Malom Kajlašu i vratima Šambale – način na koji su drevni narodi štitili najsvetiji/ženski deo Kajlaša.

Što se više približavamo „Malom Kajlašu“, to više njegova Kundalini počinje da reaguje. Čista srca hodočasnika koji nude iskrene molitve zahvalnosti i emituju vibracije istinske predanosti dobijaju najviše od Kajlaša. Oni koji se nisu dovoljno pročistili da bi mogli da izdrže efekat čišćenja i arogantno pokušaju da se približe Kajlašu, najverovatnije će umreti zbog iznenadne aktivacije Kundalini energije, jer njihovi nervni završeci izgore.

Tokom naše Unutrašnje Kore Kajlaša 2016. godine, nismo bili u mogućnosti da posetimo moćnu Saptariši pećinu (najbliža kojoj se ide za Mali Kajlaš tokom Unutrašnje Kore) jer grupa od otprilike trideset kineskih vojnika je otišla tamo i svi su poginuli (iz očiglednih razloga …). Zbog toga je kineska vlada izdala zabranu svim hodočasnicima koji idu na unutrašnju Koru da idu tamo. Ipak, naša grupa je uspešno završila prva dva dana jatre, dok grupe koje su pošle dan ranije i jedan dan posle nas nisu zbog lošeg vremena. To je verovatno bilo sve što bi naše telo moglo da podnese i već je bilo tako duboko i tako teško proći, da nismo mogli da zamislimo još jedan dan tako napornog, neopisivo teškog uspona. Na Kajlašu se može videti i doživeti samo ono što je dano / karmički zasluženo, ništa više i ništa manje. Odlazak na Kajlaš sa svojim Guruom je najveći blagoslov, jer inače nemoguće postaje moguće i mnoge prepreke se uklanjaju. Svedoci smo toga tokom cele naše Kajlaš jatre i drugih hodočasničkih putovanja sa Mohanđijem do sada (mnoga duboka iskustva i uvidi, uključujući i moj skromni doprinos, mogu se naći u knjizi Inner Cora, koju preporučujem. Može se naručiti ovde).

kailash-the-inner-kora-book

Vraćajući se stvarnom iskustvu sa Maču Pikčua – dok je dubina ovog otkrića na putu do Sunčane Kapije utonula, došla sam do veličanstvenog otvora u obliku materice sa najčudesnijim pogledom (Maču Pikču, Vajna Pikču i zapanjujuća planina Putukusi, kapija u unutrašnji svet Svetog Grada) sve prikazano u svom punom veličanstvu pred mojim očima na Sunčevim vratima.

 

sun-gate-view-devi

Veličanstveni momenat kad se Majčina utroba otvorila puna blagoslova na Sunčevim vratima, 15. april 2019.

Neko vreme sam samo sedela i plakala, nudeći svoje suze zahvalnosti velikoj utrobi Šakti ispred mene, jer me je ova najlepša Šakti lokacija na planeti Zemlji blagoslovila da vidim još jednu dimenziju svoje duboke poruke – važnost poravnanja Šiva-Šakti (ono što su Kinezi nazvali balans Jin i Jang), drevna alhemija savršenog spajanja božanskog muškog i božanskog ženskog aspekta unutra – da bi se postiglo ispunjenje ljudskog potencijala, vrhunac duhovnog iskustva, stvarni „vrh planine“, gde se svest širi u 360 stepeni i oni koji su blagosloveni prolaze kroz iskustvo prosvetljenja i dalje – u rastvaranje …

ardha-n

Gledajući ovo veličanstvo, primetila sam kako je i na Maču Pikču i na Kajlašu, Šakti / ženski aspekt manji, smešten na levoj strani, darovan najvišom snagom (Šantamani kamen; Hram Sunca) i tako lepo i elegantno spojen sa muškim aspektom.

U jednom trenutku strahopoštovanje je preplavilo moj um i osetila sam jako snažan poriv da zatvorim oči i da tečem sa energijom ove blagoslovene lokacije. Pre nego što sam počela da tražim mesto gde bih mogla da sedim i meditiram a da me ne uznemiravaju, kao da mi je pročitao misli, Malku je pokazao na jednu lokaciju koja me je zaštitila od sunca. „Sačuvali smo ga za vas“, reče on sa osmehom. Već „pijana“ od blažene energije, sretno sam sela tamo, skinula šešir i nestala na sat vremena.

Zlatna spirala koju sam prošle godine osetila na vrhu glave bila je još snažnija ovog puta (kao da je neko fizički pritiskao moju glavu).

 

sun-gate-meditation

Predaja zlatnoj spirali kod Sunčane kapije, 15. april 2019.

Kako bih ikada mogla izraziti svoju zahvalnost za sve ove blagoslove. Možda mogu početi na ovaj način, žrtvujući noć spavanja da bih napisala blog … 🙂

Neka svi budemo blagoslovljeni unutrašnjom alhemijom krajnje Šiva-Šakti unije.

Om Šiva Šaktije Namaha!

S ljubavlju i zahvalnošću,

Devi Mohan

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s